onsdag 17. mars 2010

Film



Kultfilm er en film som er gjenstand for stor interesse og dyrkelse av en bestemt krets av personer på grunnlag av dens særlige kvaliteter, medvirkende, instruktører eller lignende.

En dogmefilm er en film som må følge disse 10 reglene. En amatørmessig film.
Her er de 10 reglene:
De ti dogmereglene

1. Opptak må gjøre på stedet. Rekvisitter må ikke innhentes. (Hvis en spesiell rekvisitt er nødvendig for historien, må innspillingsstedet legges dit denne tingen finnes).
2. Lyden må aldri tas opp separat fra bildene - eller omvendt. (Musikk kan ikke brukes med mindre den spilles der scenen tas opp).
3. Kamera må være håndholdt. Alle bevegelser som kan foretas med hendene er tillatt. (Ingen opptak må finne sted der kamera står - opptakene må skje der filmens innhold skjer).
4. Filmen må være i farger. Spesiallys/kunstig lys er ikke tillatt. (Hvis det er for lite lys for opptak, må scenen utelates, eller en enkel lampe kan knyttes til kameraet).
5. Optiske linser og filter er forbudt.
6. Filmen må ikke inneholde overfladisk action. (Mord, våpen o.l. må ikke forekomme).
7. Tidsmessig og geografisk forskyvning er forbudt. (Det vil si at filmen må foregå her og nå).
8. Sjangerfilm er ikke akseptabelt.
9. Filmformatet må være Academy 35 mm.
10. Regissøren må ikke krediteres.


Mellom 1960 og 1975 ble det spilt inn mange western filmer i Europa. Disse filmene ble gjerne kalt spagettiwestern fordi de fleste ble spilt inn i Italia hvor spagetti var veldig populært på den tiden.

Dokudrama er i hovedsak reality serier. Et eksempel på populære realityserier er Paradise Hotel og Big Brother. De er basert på virkelige situasjoner og hendelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar